mandag 16. mai 2011

Blåbær og kanel muffinskake

Dette er en britisk oppskrift som har latt seg inspirere av de kjente, saftige amerikanske blåbær- og kanelmuffinsene. Den er kjempegod, og ser veldig fin ut når den er ferdig. Kaken består av to klassiske britiske deler, èn som danner grunnlaget for kaken, og èn annen del som strøs over kaken før steking (topping).

Antall porsjoner: 10
Tilberedningstid: 150 min.

Ingredienser:
Kaken:
275 g blåbær (om frosne:la de tørke litt på papir)
1/2 ts kanel
275 g mel
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
2 egg
75 g sukker
175 ml melk
110 g smør (smeltet)

Topping:
75 g mel
1/2 ts bakepulver
1 ts kanel
25 g smør (romtemperert)
75 g sukker

Sjokoladeglasur:
50 g smeltet smør
200 g melis
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
4 ss sterk kaffe

Tilberedning:
Kaken:
Mel, bakepulver, salt og kanel siktes over i en bolle.
I en annen bolle: Visp sammen egg, sukker og melk. Smelt smøret og ha i eggmiksen.
Sikt melblandingen over i eggmiksen, og vipp det forsiktig inn (bruk så få vipp som mulig - gjerne en del klumper).
Vipp inn blåbærene og ha alt over i en smurt rund kakeform (23 cm i diameter).

Topping:
Mel, kanel og rom temperert smør blandes til blandingen blir klumpete.
Ha i sukker og bland godt.
Ha i 1-3 spiseskjeer kaldt vann og press alt lett sammen.
Strø så denne miksen over deigen i formen, slik at overflaten på kaken blir full av topper/klumper.

Kaken stekes midt i ovenen i ca 1t og 15 min ved 190 grader. Kaken er ferdig når man kan trykke ned midt på kaka, og den spretter opp igjen (fjæring). Avkjøles i 30 min før kantene fjernes.

Tips: Kaken er ekstra god dersom man smører den inn med sjokoladeglasur, men dette er ikke nødvendig.

Kilde: Matmonsen.net

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar