onsdag 11. mai 2011

Pavola Marengskake

Denne kaken fant jeg på bloggen Doroteas lille verden

Marengsbunn:
6 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ss maizenna
1 ts vaniljesukker

Visp eggehvitene stive. Ha i eddiken mens du visper. Bland det tørre, og tilsett litt etter litt mens du visper. Tøm massen ut på en bakepairkledd stekeplate. Form enten sirkel, eller rektangel.

Forvarm ovnen til 250 grader. Varmen senkes til 100 grader når bunnen settes inn. Stekes i 1 time og 20 minutter nederst i ovnen, til bunnen har fått gyllen farge. Bunnen avkjøles på rist.

FYLL:
3 dl kremfølte
1 ss sukker
3 dl ferdig vaniljekrem
3 ss sitronsaft
Bær og frukt etter smak
Event grovhakket kokesjokolade

Bunnen fylles like før servering. Visp fløten og bland inn vaniljekrem. Smak til med sitron. Fordel kremen på bunnen, og ha på rikelig med bær/frukt.

En skikkelig kaloribombe, men himmelsk god:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar