ca 5 porsjoner
1/2 ingefær
4-6 fedd hvitløk
2 store bokser kokosmelk (ev 4 små)
2-3 Lime
Vårløk
Paprika (kan sløyfes)
Scami uten skall
Salt og pepper
1/2 ingefær og 4 - 6 fedd hvitløk hakkes og stekes i olje ( ev. litt chilli), hell over kokosmelk fra boks og press lime oppi. Krydre med salt og pepper etter behov ( ev. også karry). Legg oppi hakket vårløk og la det koke litt. Legg gjerne i hakket paprika i alle farger etter kokingen
Legg i tinte scampi uten skall ( ferdigkokte eller rå - la de ligge til de er gjennomvarme og rosa).
Serveres med ris ( gjerne med karve i) og grønn salat - anbefales å blande grønn salat med finhakket løk og agurk. Hell over honningdressing ( honning, olje og sitron).
Oppskrift fra kollega Merete F. Arnevåg
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar